Én klar oppfordring

Nå er det høysesong for pakkeleveranser i Norge. Posten, Postnord og Helthjem har forberedt seg på godt på noen hektiske uker.

ENORMT: I jula i fjor lå det enormt med pakker hos postkontor og post i butikk rundt om i landet. På Meny Løren i Oslo hadde de aldri opplevd lignende. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Black friday, black week, cyber monday og den generelle julehandelen er godt i gang. Det er under en måned til julaften og i de kommende ukene vil kunder over hele landet flokke til fysiske butikker og nettbutikker for å gjøre unna gavehandlingen.

I år som i fjor og året før det forventes det en strøm av pakker som sendes ut fra nettbutikkene til personer fra sør til nord, og blant annet Posten, PostNord og Helthjem vil håndtere trailerlass på trailerlass med pappesker.

Vi har sjekket med de tre transportørene for å høre om de har forberedt seg godt på førjulstida og om de har en oppfordring til kunder som venter på pakker.

Stor vekst

Overfor DinSide forteller Haakon Nikolai Olsen, pressesjef i PostNord, at de i fjor opplevde en volumvekst på hele 43 prosent sammenliknet med året før. Når det gjelder årets pakkevolum, sier Olsen at det er vanskelig å spå.

– I år det flere scenarioer å ta hensyn til. Kjøpesentre, butikker og samfunnet generelt har åpnet opp, og vil nok i større grad bli benyttet i år sammenlignet med i fjor. I tillegg står man ovenfor en global fraktkrise som kan gi varemangel under årets førjulshandel – dette vil kunne påvirke volumene, derfor er prognosene for årets høysesong vanskeligere å spå enn tidligere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.