Studielån

Én måned - tre rentebelastninger

Lånekassen forklarer hvorfor.

METER´N: Bioingeniør-studentene og fadderne Gudrun Østeraas og Sondre Engelund ved OsloMet blir testet. Reporter: Øystein Andersen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Når var sist du var inne og så på nedbetalingsplanen for studielånet ditt?

Sannsynligvis er dette noe som skjer ved automatisk trekk hver måned, slik at du slipper å ofre det én eneste tanke når trekkdatoen nærmer seg.

Men, hvis du går inn og ser på kontobevegelsene ved å logge inn på Dine Sider hos Lånekassen, vil du kanskje se som oss at det er flere rentebelastninger mellom innbetalingene.

Frykt ikke - ingenting er feil

Alle som betaler ned studielån hos Lånekassen har minst én rentebelastning i måneden når forrige måned avsluttes, men det kan også skje rentebelastning ved andre anledninger - dette er mest vanlig ved innbetalinger.

- Før vi gjør noe med lånet til kunden, sørger vi for at rentesaldoen er oppdatert. Det medfører en rentebelastning av lånet for perioden som har gått siden forrige rentebelastning. Deretter posterer vi innbetalingen, forklarer kommunikasjonsrådgiver Hanne Bjertnes i Lånekasser overfor Dinside.

- Dette gjør at du kan ha mange rentebelastninger i løpet av én måned, men det medfører ikke noen form for dobbel rentebelastning, bare at du har mest mulig oppdatert rentesaldo underveis i løpet av måneden, sier hun videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.