Én måned på lavbudsjett

Hvordan oppleves det egentlig å ha begrensede midler å leve av? Det skal Dinside forsøke å få en bedre forståelse av.

PÅ LAVBUDSJETT: Undertegnede journalist skal sammen med sin mann (som syns det holder å stille opp i prosjektet, ikke på bildet) og to sønner, Sondre (12) og Balder (6) forsøke å leve på begrensede midler i en måned. Foto: BERIT B. NJARGA
PÅ LAVBUDSJETT: Undertegnede journalist skal sammen med sin mann (som syns det holder å stille opp i prosjektet, ikke på bildet) og to sønner, Sondre (12) og Balder (6) forsøke å leve på begrensede midler i en måned. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Norge generelt er et land hvor svært mange har grei økonomi, fins det også mange økonomisk vanskeligstilte grupper, som av forskjellige årsaker må klare seg på svært lave beløp hver måned.

Samtidig er det nok mange av oss som ikke helt forstår hva det innebærer å leve på en såpass begrenset økonomi hver måned.

For hvordan får du egentlig det hele til å gå rundt, når det du har å rutte med er langt under snittet av det en gjennomsnittlig nordmann tjener hver måned?

Dette skal Dinside forsøke å sette søkelyset på.

LES OGSÅ: Kutte mobilregningen? Her er de billigste mobilabonnementene

Én måned på lavbudsjett

I løpet av juni måned skal undertegnede sammen med sin familie teste ut hvordan det oppleves å ha en svært begrenset økonomi.

Ettersom det i disse dager er mye fokus på flyktningene som kommer til Norge, har vi valgt å ta utgangspunkt i det beløpet en familie bosatt på asylmottak har å leve av på en måned - som er ett eksempel på hva det vil si å ha begrensede midler i Norge. Andre eksempler er naturlig nok minstepensjonister og de som lever på sosial stønad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer