Én milliard mennesker er overvektige

Mens like mange lider av sult.

Verdens helseorganisasjon fastslår at 60 prosent av jordens befolkning ikke gjennomfører de anbefalte 30 minutter med fysisk aktivitet daglig. Foto: Colourbox
Verdens helseorganisasjon fastslår at 60 prosent av jordens befolkning ikke gjennomfører de anbefalte 30 minutter med fysisk aktivitet daglig. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helse er og blir et stadig viktigere tema. I dag er omkring en milliard mennesker overvektige i verden, og spesielt i den vestlige verden. Mens du kanskje sitter og undrer over hva du skal ha til middag i dag, sitter noen et annet sted i verden og lurer på om de vil være i live lenge nok til å kjenne sulten enda en dag.

Det produseres nok mat til at hele verden kan leve et sunt og produktivt liv. Allikevel er det så mange sultne munner, og så mange overfylte mager.

Folk i den vestlige verden spiser seg derimot til sykdommer som kunne vært forhindret i 80 prosent av tilfellene - hvis kostholdet forbedres, den fysiske aktiviteten øker og røyken stumpes, skriver Helsedirektoratet i en pressemelding.

- Overvekt er et økende problem i Norge og den vestlige verden, og mange ser på overvekt og fedme som den aller største helsefaren i fremtiden. Overvekt og høy BMI er også en av hovedårsakene til mange sykdommer, skriver Ann Cathrin Reichelt i Lommelegen.no.

Les også: Snart tykkest i verden

Diabetes og hjerte- og karsykdommer

Feil kosthold og livsstil kan føre til sykdommer som blant annet hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, kreft, diabetes, tannråte og osteoporose og benbrudd. I Norge er 40 prosent av årsakene til dødsfall en følge av hjerte og karsykdommer, og andelen overvektige nordmenn er på over 20 prosent. Ved hjelp av et riktig kosthold og mosjon kan du senke risikoen for å bli rammet av sykdommene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer