Endret trygdeoppgjør 2021

Én million får ekstrautbetaling

Disse pensjonistene får økt årlig pensjon og etterbetaling fra mai, på grunn av at årets trygdeoppgjør er gjennomført på nytt. Denne ekstrabetalingen kan utgjøre en tusenlapp ekstra.

EKSTRAPENSJON: Det endrede trygdeoppgjøret betyr rundt tusen kroner mer i årlig pensjon og en etterbetaling fra mai til november på cirka 600 kroner for den enkelte pensjonist. Foto: Norges Bank/Nav
EKSTRAPENSJON: Det endrede trygdeoppgjøret betyr rundt tusen kroner mer i årlig pensjon og en etterbetaling fra mai til november på cirka 600 kroner for den enkelte pensjonist. Foto: Norges Bank/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget vedtok tidligere i år at alderspensjoner under utbetaling skulle få årslønnsvekst i 2021 på 3,83 prosent.

Reguleringen av pensjonene må derfor gjennomføres på nytt, og pensjonistene dette gjelder vil få utbetalt den oppjusterte pensjonen i desember - med etterbetaling fra mai til november.

- Nær én million pensjonister får nå økt årlig pensjon og etterbetaling tilbake til mai, bekrefter arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik i en pressemelding.

Så mye ekstra får pensjonistene

Det endrede trygdeoppgjøret betyr rundt tusen kroner mer i årlig pensjon og en etterbetaling fra mai til november på om lag 600 kroner for den enkelte pensjonist.

Navs fagavdeling skriver til Vi.no at overgangsordningen vil gi en omregning av alderspensjonen med virkning fra 1. mai 2021. For en gjennomsnittlig alderspensjonist vil etterbetalingen fra mai utgjøre 78 kroner i måneden før skatt. Etterbetalingen i desember vil gjelde for månedene mai til november, og utgjøre 546 kroner, ifølge Nav.

Hvor mye får så de som mottar minstepensjon etterbetalt ekstra i desember?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer