Trygg Strømhandel

Én million har ikke strøm fra denne lista

Bare to av tre har strøm fra et «trygghetssertifisert» selskap. Ordningen kritiseres av Forbrukerrådet.

STRØMSJOKK: Rekordhøye strømpriser gjør at mange frykter sjokkregning, men noen enkle grep kan senke utgiftene noe. I saken under kan du lese om ny ordning som skal gjøre hverdagen tryggere for strømkundene. Video: Berit B. Njarga. Voice: Embla Hjort-Larsen. Klipp Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Av 33 påmeldte strømselskap, er nå 24 sertifisert via ordningen Trygg Strømhandel, melder Energi Norge.

Hva så med de som ikke er sertifisert?

- Av de 33 strømselskapene er det ingen som ikke har bestått revisjonen, men for noen er revisjonen ikke ferdigstilt ennå. Disse har bedt om mer tid for å kunne tilrettelegge, slik at deres interne systemer og prosesser oppfyller kravene i rammeverket for sertifikatet, svarer pressesjef Per Wiggo Richardsen i DNV overfor Dinside.

Så snart de resterende strømselskapenes interne arbeid er fullført, vil vi kunne foreta den første sertifiseringsrevisjonen, ifølge ham.

Én million har usertifisert strømleverandør

Totalt har de sertifiserte strømselskapene to millioner strømkunder i Norge, og dekker dermed to tredeler av Norges husholdninger, ifølge Energi Norge.

Det betyr med andre ord at én tredel - altså omtrent én million strømkunder - har et ikke-sertifisert strømselskap, skriver Nettavisen.

– Ingen garanti

Men hvilken betydning får egentlig Trygg Strømhandel-sertifiseringen for oss forbrukere? Betyr det at vi aldri vil bli lurt av strømselgere igjen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer