Én million mindre i boliglån

Visste du at ett par uten barn og bil stiller langt sterkere i en budrunde enn en familie på fire?

DYRT: Alle vet at det koster med barn. Dermed svekkes låneevnen din samtidig som behov for mer plass gjerne melder seg. Derfor er det en fordel å komme tidlig inn på boligmarkedet Foto: COLOURBOX
DYRT: Alle vet at det koster med barn. Dermed svekkes låneevnen din samtidig som behov for mer plass gjerne melder seg. Derfor er det en fordel å komme tidlig inn på boligmarkedet Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At barn koster skjorta og vel så det, merker alle som har fått barn. Men vet du egentlig hvor mye det påvirker låneevnen din?

Har du bil og to barn i barnehage får du låne én million mindre. Men det er bare to av faktorene banken vurderer når de mottar lånesøknaden din.

Les også: Bytt bank og spar en halv million

Dette ser de etter

For bankene står kundenes betjeningsevne sentralt. Hvor mye du kan låne til boligkjøp vil alltid være avhengig av hvor mye du har i inntekt og hvor mye du har i lån fra før.

Har du kredittkortgjeld, studielån og billån vil dette naturlig nok påvirke hvor mye du kan bruke til boligkjøp.

Bankene ser imidlertid ikke bare på din økonomi i en nåsituasjon. Det gjøres en vurdering av hvor mye økonomien din tåler hvis for eksempel renten skulle stige, eller andre hendelser skulle inntreffe.

– Alle låntakere må legge ved kopi av lønnslipper for de siste 2 månedene, samt siste års selvangivelse i lånesøknaden. Det gir oss en god totaloversikt over kundens økonomi. I tillegg vil ekstrainntekter og forventet inntektsutvikling eller endring i utgiftssituasjonen kunne legges til grunn, forklarer Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer