Én parkeringsbot i året

Oslo-bilistene får i gjennomsnitt mer enn én parkeringsbot i året, i Bergen og Trondheim halvparten.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune ila Oslo-bilistene 290.000 parkeringsbøter i 2008. Det var ny rekord. Ifølge Statistisk Sentralbyrå er det registrert 266.000 biler i Oslo, og i gjennomsnitt får alle biler altså mer enn én bot i året.

I år er det budsjettert med drøyt 300.000 bøter, men nå går det dårligere for lapplisa og vennene hennes: Ved utløpet av uke 33 var det skrevet ut 113.523 gebyrer og 32.388 tilleggsavgifter i byen. - Det tilsier at vi ligger litt under budsjettet, sier kommunikasjonsdirektør Karin Eliassen i Trafikketaten. - Antakelig ligger vi i rute ved årsskiftet. Men om det blir mye snø i desember, blir det nok færre bøter, for da må vi hjelpe Samferdselsetaten og Ruter.

De lovlydige er et angrep på velferden

I år har Oslo kommune budsjettert med 140 millioner kroner i inntekter fra "gebyrer og tilleggsavgifter", som er det offisielle navnet på parkeringsbøter. Det er nok til å finansiere en hel rekke barnehage- og sykehjemsplasser, og kommunens omsorgsoppgaver vil lide om vi ikke feilparkerer nok. De lovlydige utgjør et angrep på velferdsstaten.

Samme tendens i Trondheim

Det er lite parkeringsgebyrer på landet, og selv i Trondheim ilegges det langt færre parkeringsbøter pr. innbygger enn i hovedstaden. - Ved enden av juli hadde Trondheim Parkering foretatt 24.430 offentlige ileggelser, sier seksjonsleder Steinar Myhr i Trondheim parkering. - Vi har hatt mindre trafikk som følge av konjunkturnedgang og også utvidelsen av bussfeltene i byen kan ha bidratt til å føre trafikk over på bussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer