Én pose bernaisesaus like dyrt som å kjøpe firepakning

Det kan være dyrere å kjøpe én pose saus, enn å kjøpe fire og kaste tre av dem.

1 ELLER FLERE? Selv om du bare trenger en pose bearnaisesaus, lønner det seg å kjøpe familiepakningen. Foto: BERIT B. NJARGA
1 ELLER FLERE? Selv om du bare trenger en pose bearnaisesaus, lønner det seg å kjøpe familiepakningen. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal lønne seg å storhandle, og av og til lønner det seg veldig.

Som i dette tilfellet, oppdaget av en av våre journalister i en Coop Prix-butikk i Akershus.

Der koster en enkeltpose med Toro bearnaisesaus i pulverform 16,70 kroner, mens familiepakken som inneholder fire slike poser koster 16,20 kroner.

LES OGSÅ: Så mye dyrere er porsjonspakkene

- Populært produkt

Det betyr altså at du som bare trenger saus til et enkelt biffmåltid, vil spare 50 øre ved å kjøpe de tre ekstra sausposene og pappemballasjen.

PRISPRESS: Harald Kristiansen sier at prispresset er stort for familiepakninger av bearnaisesaus.  Foto: JOHN T. PEDERSEN/COOP
PRISPRESS: Harald Kristiansen sier at prispresset er stort for familiepakninger av bearnaisesaus. Foto: JOHN T. PEDERSEN/COOP Vis mer


Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, forklarer den merkverdige prisen som konkurranse mellom butikkjeder.

- Vi justerer hver dag prisene på mange varer for å være konkurransedyktig, sier kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen.

- Noen ganger er prispresset sterkere på en pakningsstørrelse enn på en annen av samme vare, og det kan føre til ulogiske priser, slik dere har funnet eksempel på.

- Foregår det en priskamp og konkurranse mellom butikker for å få kunder som kjøper firepakninger av Toro bearnaisesaus?

- Coop skal være konkurransedyktige på pris, og prisene justeres etter konkurransen i markedet. Bearnaisesaus er et populært produkt hos kundene, derfor er det større prispress på dette, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Lite å spare på refill

LETT Å VELGE: Skal du kjøpe enkelt- eller familiepakken? Coop Prix gjorde det heldigvis lett å bestemme seg. Foto: BERIT B. NJARGA
LETT Å VELGE: Skal du kjøpe enkelt- eller familiepakken? Coop Prix gjorde det heldigvis lett å bestemme seg. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Tror ikke det kastes

TVILER: Bjørn Brennskag tviler på at sauseposer ender opp i norske søppelkasser. Foto: ORKLA FOODS
TVILER: Bjørn Brennskag tviler på at sauseposer ender opp i norske søppelkasser. Foto: ORKLA FOODS Vis mer


Det er Orkla Foods som produserer Toros bearnaisesaus. At kunder som bare trenger én pose saus, ender opp med å kjøpe familiepakningen og senere kanskje kaster resten, tror ikke Bjørn Brennskag, kommunikasjonssjef i Orkla Foods er noe problem.

- Det er neppe en problemstilling. Bearnaisesaus er jo en populær saus som folk liker å ha i skapet. Slike tørkede produkter har jo lang holdbarhet, og egner seg derfor godt til å oppbevare i skapet.

Heller ikke Coop har troen på at bearnaisesaus-poser kan ende opp i søppelet.

- Når vi har tilbud eller kampanjer hvor det lønner seg å storhandle, er vi opptatt av at dette skal være produkter med lang holdbarhet, som i dette tilfellet med saus, eller produkter som kan fryses ned, nettopp for at det ikke skal havne i søpla, sier Kristiansen.

Verken Coop eller Orkla Foods, ønsker å si noe om butikkjedens innkjøpspris. Derfor er det vanskelig å si om Coop taper eller tjener penger på priskonkurransen.

LES OGSÅ: Derfor blir maten dyrere

Har du sett andre eksempler på rare dagligvarepriser? Si gjerne ifra i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer