Én tredel gjør aldri dette

En av tre forbrukere tør ikke å oppgi kredittkortnummeret på internett.

Kredittkortnummer, navn, telefonnummer, adresse:  En tredjedel av oss gjør aldri dette. Foto: Arkiv
Kredittkortnummer, navn, telefonnummer, adresse: En tredjedel av oss gjør aldri dette. Foto: Arkiv Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Butikker som selger plater, filmer, datautstyr og billetter forsvinner én etter én fra handlegatene og kjøpesentrene. Disse varene handler de fleste nå på nettet. I fred og ro blar vi gjennom produktinformasjonen, og når vi finner det vi skal ha, taster vi inn kredittkortnummeret, utløpsdato og navn.

Det vil si, ikke alle tør dette. En stor del av oss foretrekker fremdeles å betale med faktura eller ved postoppkrav, selv om dette er dyrere. Og noen vil ikke under noen omstendigheter oppgi kredittkortdetaljer på nettet. Med disse opplysningene kan kriminelle i noen tilfeller tappe kontoen din for penger, og vi ønsker å være helt sikre før vi gir dem fra oss.

Prøv DinSides toll- og momskalkulator

Overraskende mange "sneglebetalinger"

— På Haugenbok er kortandelen 15%, sier internettansvarlig Svein Tore Eikeset i det som — avhengig av hvordan man regner — er Norges største nettbokhandel. — Men det er mindre enn to år siden vi startet med kortbetaling og vi har også mange studenter med studentkonti og forskjellige avbetalingsordninger.

Kortandelen øker imidlertid hos Haugenbok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer