Nå begynner det å haste

Mangler du fortsatt PIN-kodene, kan du få et problem.

Pin-koden må til om du skal levere selvangivelsen elektronisk. Foto: Colourbox.com
Pin-koden må til om du skal levere selvangivelsen elektronisk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som skal endre selvangivelsen og ikke har PIN-kodene, kan komme i tidsnød for å få levert selvangivelsen elektronisk innen fristen, melder Skattedirektoratet. Tidsfristen for å levere selvangivelsen er som kjent 30. april.

Du er ikke alene om å ikke finne PIN-kodene. Hittil har over 100.000 nordmenn bestilt nye PIN-koder etter at selvangivelsen ble sendt ut. Men nå må du skynde deg hvis du skal få kodene i tide.

>>>Alt om årets selvangivelse

Kan bli forsinkelser

- Erfaringsmessig leverer omtrent halvparten av skattyterne selvangivelsen de siste dagene i april. Hvis mange av disse også vil trenge nye PIN-koder, og venter til en av de siste dagene før de bestiller nye, kan dette medføre at PIN-kodene ikke rekker frem i posten før leveringsfristen, påpeker avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen.

Levering av selvangivelsen for sent vil vanligvis medføre forsinkelsesavgift og at skatteoppgjøret kommer i oktober.

Selvangivelse med BankID?

Kom i desember

For å levere selvangivelsen på nett, trenger du PIN-kodene som du mottok i eget brev i desember. Finner du ikke PIN-kodene, kan du bestille nye på skatteetaten.no eller på sms, men det tar normalt et par virkedager før kodene kommer i posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer