Nå blir denne vanligere

Når du handler hos Coop Obs hjelper ShopExpress deg med å unngå lange køer. Vi har prøvd løsningen i praksis.

HOLD ET ØYE MED PENGEBRUKEN: ShopExpress hjelper deg med å følge med på totalsummen til enhver tid. Foto: MAGNUS JOHANSEN
HOLD ET ØYE MED PENGEBRUKEN: ShopExpress hjelper deg med å følge med på totalsummen til enhver tid. Foto: MAGNUS JOHANSEN Vis mer

Lei av lange køer? Coop Obs mener de har løsningen. Med en liten, håndholdt kontroll, kan du skanne varene dine selv, samt sjekke ut og betale på egenhånd.

ShopExpress har vært i et fåtall av Coop Obs’ butikker over lengre tid, men nå jobber de med å innføre systemet i samtlige Obs-forretninger i landet.

- Hensikten er jo først og fremst at folk skal slippe køene. I tillegg får du et godt overblikk på sluttsummen. Det er såpass populært at vi nå innfører det i alle Coop Obs-butikker, sier Konstituert informasjonssjef Kristin Paus i Coop til Dinside.

Dermed kan den grå dingsen bli en del av de fleste nordmenns hverdag, selv om det fortsatt er uavklart om flere butikkjeder vil ta denne løsningen i bruk. Dinside tok derfor ShopExpress med på en prøvekjøring.

Smart pakking

En av de største fordelene, er at du kan pakke de ferdig skannede varene direkte i handleposer. Posene kan du ta med fra et stativ ved inngangen før du begynner å handle. Dermed er du ferdig pakket og skannet idet du skal betale.

Dette skiller systemet fra andre selvbetjente systemer mange kjenner fra enkelte butikker i Meny- og Kiwi-kjeden samt for eksempel Ikea, der du handler som vanlig og skanner varene selv i den selvbetjente kassen ved utgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer