Ny personvernlov i 2018 (GDPR) skal gjøre personvern enklere

Nå blir det enklere å lese det ingen gidder å lese

KOMMENTAR: Selskaper må bli flinkere til å fortelle oss hva de bruker data til. Om noen gidder å lese det, da.

FRIVILLIG LESNING: Slike e-poster, som denne fra Kitch'n sin kundeklubb, kan du få flere av i år, når selskaper oppdaterer vilkårene sine til den nye personvernloven. Men kommer du til å faktisk lese personvernerklæringene, før du godtar dem? Neppe. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRIVILLIG LESNING: Slike e-poster, som denne fra Kitch'n sin kundeklubb, kan du få flere av i år, når selskaper oppdaterer vilkårene sine til den nye personvernloven. Men kommer du til å faktisk lese personvernerklæringene, før du godtar dem? Neppe. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vi trenger ditt samtykke!» forteller en e-post fra Kitch'n sin kundeklubb.

De vil visst ha mer kunnskap om hvem jeg er. Og for å gi dem denne kunnskapen, må jeg visst lese og godkjenne noen nye vilkår.

Det vil si; jeg må ikke lese dem, jeg kan bare trykke på akseptere-knappen. Men jeg gjør et unntak, og leser dem likevel.

Der står det blant annet at Kitch'n lagrer alt jeg gjør på Kitch'n sine nettsider, men disse har visst et «A-rated» «SSL-sertifikat» for «HTTPS» – hva nå enn det betyr.I e-posten står det at informasjon ikke skal bli delt videre, men vilkårene sier at de kan bli delt med en rekke selskaper som «Facebook, for annonsering» – hva nå enn det betyr.

Vilkårene sier videre at de nå følger EUs nye forordning for personvern, også kalt GDPR, som blir en del av norsk lov i mai. Da skal det blant annet bli enklere å forstå nettopp slike vilkår.

Etterhvert som flere selskaper forbereder seg på det kommende lovverket, kan du forvente deg flere slike e-poster selv, med oppdaterte vilkår og personvernerklæringer.

Men jeg tviler på at du kommer til å lese dem. Og da spiller det liten rolle hva som står i dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer