Nå blir det pant på disse plastflaskene

Se hvilke flasker det gjelder.

Det er såkalte HDPE-flasker som nå blir en del av panteordningen. Foto: Norsk resirk
Det er såkalte HDPE-flasker som nå blir en del av panteordningen. Foto: Norsk resirk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innen kort tid vil nok en type plastflasker bli en del av panteordningen. Flaskene det er snakk om, er såkalte HDPE-plastflasker, og blir brukt til forskjellige juice-, melk og yoghurtprodukter.

>> Slik panter du raskere

HDPE-flasker får pant

Det er Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) som har hovedansvaret for panteordningen i Norge, og som nå har godkjent at drikkevareemballasje i HDPE-plast også skal kunne pantes.

På lik linje med de andre plastflaskene som allerede er med i panteordningen, vil flasker inntil 0,5 liter få en pant på en krone, mens flasker over 0,5 liter får pant på 2,50 kroner.

Panting av HDPE-flasker vil foregå som all annen panting, nemlig på butikkenes panteautomater.

Les også: Dette slurver nordmenn mest med når de panter

HDPE-flaskene skal pantes på normalt vis, i panteautomatene. Foto: Resirk
HDPE-flaskene skal pantes på normalt vis, i panteautomatene. Foto: Resirk Vis mer


Flaskepant før sommeren

– Forbrukerne er vant til å pante flasker fra drikkevarer de kjøper i butikken. Målet vårt er at alle bokser og flasker til drikkevarer skal inn i panteordningen, sier informasjonsdirektør Randi Haavik Varberg i Norsk Resirk til DinSide.

Flaskene det er snakk om i denne omgang, vil sannsynligvis være panteklare en gang før sommeren.

– Det er noen praktiske ting som må på plass, blant annet må produsentene endre etikettene på emballasjen, men vi håper at forbrukerne kan begynne pantingen av denne typen flasker en gang før sommeren, sier Randi Haavik Varberg.

Det er bare nye flasker med pantemerke på etiketten som kan pantes, ikke gamle flasker du måtte ha liggende hjemme. Dermed ingen grunn til å bygge lager nå.

Les også: Slik får du tre kroner i pant per flaske

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer