Nå blir det slutt på billig-øl

De lave ølprisene de siste ukene har til en viss grad delt folket i to: Avholdsfolket spår dommedag og fortvilelse, mens ølhandlende nordmenn smiler fra øre til øre når de fyller handlekurven i butikken. Nå er moroa over.

Publisert
Sist oppdatert

Poenget er nemlig at det ikke er lov å bruke øl som lokke- eller tilbudsvare, og sosialminister Ingjerd Schou har derfor bedt Sosial- og helsedirektoratet vurdere lovligheten av de siste ukers priskutt.

Direktoratets pressemelding tyder nå på at moroa er slutt for landets ølhunder:

–Sosial- og helsedirektoratet har konkludert med at den pågående priskrigen på øl er i strid med alkoholloven § 8-12. Vi oppfordrer derfor HSH til å være edruelige og så snart som mulig bidra til at dagligvarebransjen forholder seg til alkohollovens bestemmelser, sier direktør Bjørn-Inge Larsen i Sosial- og helsedirektoratet.

Lenger ned i pressemeldingen står det i tillegg at butikkene kan miste øl-bevillingen dersom de ikke endrer praksis.

Vi har gjengitt hele pressemeldingen fra Sosial- og helsedirektoratet under:

Priskrigen er i strid med alkoholloven

”Øl er ingen ordinær vare og er derfor omfattet av en egen alkohollov som har som mål å i størst mulig utstrekning begrense de samfunnsmessige og individuelle skader som alkoholbruk kan innebære.

Alkoholloven forbyr spesielle rabattilbud ved salg av øl. Bestemmelsene er ikke til hinder for at en butikk som opererer med rabattordninger for hele eller en betydelig del av sitt vareutvalg, også selger øl med tilsvarende rabatt. I det siste har vi sett at noen butikker har satt prisen på øl såpass lavt at det mest sannsynlig selges til under innkjøpspris og uten avanse, avgiftene tatt i betraktning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.