Nå blir dette dyrere

Avgiftsøkningen kan ha en klimaeffekt, mener kommunedirektøren.

DYRERE: Nå blir det dyrere å parkere. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
DYRERE: Nå blir det dyrere å parkere. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Formannskapet i Trondheim kommune besluttet tirsdag å gjøre det dyrere å parkere i den trønderske hovedstaden.

I sin innstilling til formannskapet, foreslo kommunedirektøren å øke de fleste satsene øke de fleste satsene med totalt 6,5 prosent. 3,7 prosent er som følge av forventet lønns- og prisvekst (deflator) i 2023 og 2,8 prosent kommer som følge av høyere kostnadsvekst enn forutsatt i 2022, kommer det fram i innstillingen.

Forslaget ble derimot ikke tatt godt imot av de blågrønne partiene i formannskapet.

De foreslo under møtet å redusere parkeringsavgiftene med 2,5 millioner kroner ved at særskilt økning i brukerbetalingene ikke gjennomføres.

Flertallet gikk derimot for kommunedirektørens innstilling, og vedtok å øke satsene.

Vedtaket fører til at det fra 1. januar 2023 blir tre kroner dyrere å parkere i Bysonen i en time, sju kroner dyrere for to timer og elleve kroner dyrere for å stå parkert i tre timer i Bysonen.

Foto: Skjermbilde fra innstillingen
Foto: Skjermbilde fra innstillingen Vis mer

I sin konklusjon påpekte kommunedirektøren at endringen vil ha en klimaeffekt.

«Når det gjelder endring i parkeringsavgift så vil endring av avgifter bidra til å fremme andre befordringsmåter som gange, sykkel og kollektivtransport.», heter det i konklusjonen.

Det ble samtidig vedtatt å øke satsene for parkering i boligsonene i byen.

Vedtaket for boligsonene fører til at det blir 43 kroner dyrere per måned for bil nummer 1, 80 kroner dyrere for bil nummer 2 og 115 kroner dyrere per måned for bil nummer 3. For biler knyttet til næringsdrivende blir det 145 kroner dyrere per måned å stå parkert i boligsonene fra 1. januar 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer