Trøndelag:

Nå blir dette gratis

Snart vil flere tusen norske skoleelever slippe å måtte betale i dyre dommer for bind og tamponger.

GRATIS: Nå blir dette gratis, i hvert fall for noen av oss. Foto: Tora Jarnæs Vold / Dagbladet
GRATIS: Nå blir dette gratis, i hvert fall for noen av oss. Foto: Tora Jarnæs Vold / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Onsdag skulle politikerne i Trøndelag fylkeskommune ta stilling til om de permanent skulle innføre gratis bind og tamponger ved alle de fylkeskommunale videregående skoler fra neste skoleår.

Dette etter at fylkeskommunen fra i fjor høst og fram til mars i år gjennomførte en prøveperiode med gratis bind og tamponger.

- Utprøvingsfasen viser at produktene har vært etterspurt, og det er gjort gode lokale organiseringer på skolene. Medvirkning fra elevrådet ser ut til å være en avgjørende faktor for å finne gode løsninger – både når det gjelder produkt og plassering, skrev fylkesdirektør Carl-Jakob Midttun i sin konklusjon i saksframlegget til onsdagens møte.

Da saken kom opp for politikerne i hovedutvalg for utdanning onsdag - som skulle ferdigbehandle saken, var det tydelig støtte til en slik permanent ordning, forteller utvalgsleder Kari Anita Furunes (Sp) til Dagbladet.

- Vi har hatt en prøveperiode nå, og hvis det er slik at dette gjør det enklere for ungdommer, å ha den tilgangen de har hatt nå, så er dette et enkelt tiltak som gjør det verdig i hverdag, og at de slipper å grue seg, sier Furunes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer