Nå blir fondene billigere

Skandiabanken tar ikke betalt for kjøp og salg.

Sørg for at banken ikke spiser av fondssparingen din. Foto: Colourbox.com
Sørg for at banken ikke spiser av fondssparingen din. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå satser Skandiabanken hardt på fondskunder og gjør det helt gratis å kjøpe og selge aksjefond gjennom sin nettbank. Du må fortsatt betale et årlig gebyr (forvaltningsavgift), men banken fjerner kjøpsomkostninger og har heller ingen salgsomkostninger på sine fond.

Dermed leder Skandiabanken an blant nettsteder som tilbyr billigere aksjefondshandel. Skal du kjøpe fondsandeler bør du sammenligne det banken din tilbyr, med andre aktører på markedet.

De nettbaserte aksjehandelsselskapene tar seg ofte mindre betalt. Eksempler på slike er Nordnet, Etrade, Netfonds og First Securities.

Utvalget av fond begynner også å bli stort hos for eksempel Skandiabanken og Nordnet. Det er derfor liten grunn til å ikke velge disse hvis du er fondssparer.

Nordmenn har mistet troen på aksjefond

De aller billigste fondene

Men selv om det har blitt billig å kjøpe og selge fondsandeler, skal du være oppmerksom på forvaltningsgebyrene. - Nordmenn bør være skeptiske til norske aksjefond på grunn av kostnadene. Det har vært en naiv oppfatning av hva man kan få i avkastning på vanlige norske aksjefond. Kostnadene tar brorbarten av meravkastningen du får av å gå i aksjer sammenlignet med høyrentekonto i bank, sier professor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.