Nå blir internettkjøp tryggere!

Selv om misbruket av kredittkort over internett er lite, venter markedet på sikrere betalingsmåter. Og nå kommer for alvor SET, som støttes blant annet av VISA og Bankenes betalingssentral.

Du kan kjøpe alt fra støvsugere til 
flybilletter på internett. Foto: t
Du kan kjøpe alt fra støvsugere til
flybilletter på internett. Foto: t Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid lett å vite hvem som står bak nettstedene du handler på. Tar de vare på dine personlige opplysninger, eller kan nettpirater fanger opp ditt kreditkortnummer og misbruke det? DinSide tar en titt på trygg netthandel.

Sikker betaling

Det finnes mange useriøse nettbutikker, og nå innføres det en internasjonal standard som skal garantere både trygg og seriøs netthandel. Dette systemet kalles SET (Secure Electronic Transactions), og vil for alvor bli introdusert i Norge i september.

SET er et lite program som kan hentes ned fra internett eller fra en diskett, forteller Torstein Lind-Isaksen, administrerende direktør i Visa Norge. Straks du har installert programmet sender du en forespørsel til en SET godkjent bank og ber om et registreringsnummer og passord. Dette får du senere i posten, og dermed vil du kunne kjøpe trygt via din datamaskin fra SET godkjente butikker over hele verden. På Visa Norge sine hjemmesider vil du utover høsten få en oversikt over SET godkjente banker og butikker, sier Lind Isaksen.

- Vi samarbeider nå med Sparebanken Hedmark, HA-nett, og BBS ( Bankenes betalingssentral ), forteller Lind-Isaksen. SET har blitt testet i over et år her i landet, og 20 butikker er allerede tilsluttet standarden. Flere banker vil bli godkjent av oss utover høsten, og de vil så videre godkjenne de ulike nettbutikkene. Foreløpig er det Skandinavia og Europa som er først ute med å implementere denne standarden, men vi forventer at både USA og Asia kommer om kort tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer