Nå blir skattelistene tilgjengelige

Vi gir deg oppskriften på hvordan du finner skattelistene og hvordan du kan se hvem som har søkt på deg.

HVORDAN SJEKKE SKATTELISTENE? Vi forteller deg hvordan du går frem. Tirsdag blir skattelistene tilgjengelige. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HVORDAN SJEKKE SKATTELISTENE? Vi forteller deg hvordan du går frem. Tirsdag blir skattelistene tilgjengelige. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Det samlede skatteoppgjøret for 2018 viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 514 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Tirsdag morgen blir skattelistene tilgjengelig, og som tidligere år kan den du søker på se at du har søkt på vedkommende.

Er du usikker på hva skattelistene egentlig viser av informasjon, eller kanskje hvordan du sjekker om noen har søkt på deg?

Skatteetaten ved pressesjef Merete Bergeland Jebsen forklarer det du trenger å vite:

Når kommer skattelistene?

- I år er skattelistene tilgjengelige 5. november kl. 0700, forteller Bergeland Jebsen.

Hun forklarer videre at skattelistene gjøres tilgjengelig etter at skatteoppgjør for personlige skatteytere og næringsdrivende er ferdigbehandlet. Datoen for siste skatteoppgjør var 23. oktober.

- Vi bruker noen dager for kvalitetssjekke tallene etter siste skatteoppgjør, for å sørge for at det er minst mulig sjanse for feil, forteller hun, og legger til at skatteforvaltningsloven sier at siste frist for skatteoppgjør er 1. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer