Nå blir strømmen plutselig mye dyrere

Rundt fire ganger høyere enn gårsdagen.

NORDLINK: Kabelskip har i flere år jobbet med å strekke Nordlink-kabelen mellom Norge og Tyskland. Foto: Statnett
NORDLINK: Kabelskip har i flere år jobbet med å strekke Nordlink-kabelen mellom Norge og Tyskland. Foto: Statnett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kan du forvente et ordentlig prishopp på strøm.

Årsaken er Nordlink, som er den nye strømkabelen mellom Norge og Tyskland, som i går ble koblet til det norske kraftnettet, skriver E24, og viser til en oversikt fra kraftbørsen Nordpool.

I tidsrommet 15–18 i ettermiddag forventes det strømpriser oppimot 106 øre per kilowattime i byer som Oslo, Bergen og Kristiansand. I skrivende stund ligger kraftprisen på drøyt 25 øre per kilowattime i de nevnte byene.

Prisene vil derimot forholde seg lave i andre byer, som Trondheim, Molde og Tromsø, viser Nordpools oversikt.

– Strømprisene beregnes for hver time, og de beregnes etter tilbud og etterspørsel, men også hvor mye kraft som kan flyttes fra ett sted til et annet, sier Johansen overfor Dinside og fortsetter:

– Nordlink-kabelen gir økt kapasitet til å flytte kraft mellom Norge og Tyskland og mellom Tyskland og Norge. I går så vi at prisene økte i Nordvest-Europa og i Danmark, og det at man da øker kapasiteten, fører til økte priser i Norge i dag.

Hun peker også på at det kun er snakk om noen få timer og at vi det siste året har opplevd ekstremt lave strømpriser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer