- Nå bør du binde renten

Fastrenten er på vei ned. Snart bør du binde.

Sammenlignet med resten av Europa binder svært får nordmenn lånene sine. Foto: Per Ervland
Sammenlignet med resten av Europa binder svært får nordmenn lånene sine. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Rentene som danner grunnlaget for fastrentebinding, har falt voldsomt mye de siste ukene. Dersom bankene følger etter og reduserer rentene på fastrentelån, noe de burde gjøre nå, så kan man binde renten på et relativt lavt nivå, sier Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities.

Markedet tar nå høyde for at Norges Bank skal kutte renten til under to prosent. Om du skal tape på fastrentebinding nå, må Norges Bank kutte enda mer enn det markedet nå venter, mener Wilhelmsen. - Folk flest tenker neppe på å binde renten nå, ettersom de flytende rentene er på vei ned, men det er nå det er billig å binde. Dessuten får du forutsigbarheten. I tillegg får du en forsikring mot at renten først settes ned, men så settes raskt opp igjen i 2010 eller 2011, sier Wilhelmsen.Ferske data fra Finansportalen.no viser at Nordea for øyeblikket kommer best ut på fastrentelån (80 % belåningsgrad) med en nominell fastrente på 5,15 prosent. Sannsynligheten er imidlertid stor for at fastrentene vil falle mer i nærmeste fremtid.

Spar titusener på riktig fastrentetilbud

Ser du logikken?

Vi har tidligere skrevet at du skal binde renten når de lange rentene er mye høyere enn de korte rentene. De lange rentene er hva bankene tilbyr deg i fastrente, mens de korte rentene er de flytende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer