Nå bør du skru opp BSU-sparingen

Spar 416,66 kroner mer hver måned for å utnytte hele skattefradraget.

5.000: Sparer du det årlige maksbeløpet for BSU, får du nå 5.000 kroner i skattefradrag.  Foto: Per Ervland
5.000: Sparer du det årlige maksbeløpet for BSU, får du nå 5.000 kroner i skattefradrag. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Solberg-regjeringen tiltrådte i fjor høst, uttalte de borgerlige samarbeidspartnerne at de ville legge bedre til rette for at unge kan komme inn på boligmarkedet.

Dette er bakgrunnen for at ordningen med Boligsparing for unge (BSU) ble utvidet med virkning fra 1. januar i år. Det årlige sparebeløpet er nå økt fra 20.000 kroner til 25.000 kroner.

Har du husket å skru opp sparingen din?

Høyere skattefradrag

Bankene tilbyr ofte sin beste rente til BSU-sparingen. Likevel er det ikke rentene som gjør BSU så attraktivt. Den store avkastningen ligger i skattefradraget du får på sparingen din.

Med det nye, årlige sparebeløpet på 25.000 kroner, kan du sikre deg hele 5.000 kroner i skattefradrag. Også taket for hvor mye man kan spare i BSU økes fra 150.000 til 200.000 kroner.

Mange banker tilbyr dessuten dobbel rente det første året du sparer i BSU, med renter rundt ti prosent. Dermed kan avkastningen det første året du sparer bli på 30 prosent.

Skru opp sparingen

Med et månedlig sparetrekk på 2.083,33 kroner, vil du i løpet av året ha fylt opp årets BSU-kvote. Med det gamle maksbeløpet måtte du spare 1.666,67 kroner i måneden for å fylle opp BSU-kvoten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.