Lån og stipend i Lånekassen

Nå bør du søke om stipend

På fredag er det nemlig for seint.

SISTE FRIST: Nå lønner det seg å søke om lån og stipend. Foto: Frank May/NTB scanpix
SISTE FRIST: Nå lønner det seg å søke om lån og stipend. Foto: Frank May/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Er du elev ved en videregående skole, eller skal studere høyere utdanning eller ta annen utdanning? Da bør du snart søke om lån og stipend i Lånekassen.

15. november, det vil si førstkommende torsdag, går fristen ut. Har man ikke sendt inn søknaden da, går man glipp av støtte for høstsemesteret. Det bekrefter Lånekassen i en pressemelding.

– Søker du etter fristen, går du glipp av støtte for dette høstsemesteret, sier Nina Schanke Funnemark, direktør i Lånekassen, i pressemeldingen.

Undersøk hva du kan ha krav på

Lånekassen opplyser om at 250.000 studenter hvert år søker støtte til utdanning i Norge og utlandet, og at de i skoleåret 2017–2018 delte ut mer enn 27 milliarder kroner i utdanningsstøtte til studenter.

I tillegg søkte 170.000 elever om utdanningsstøtte, og her ble det gitt nesten 2 milliarder kroner til elever i videregående opplæring.

Elever i videregående skole kan ha rett på tre ulike stipender: utstyrsstipend, bostipend og grunnstipend. Er du usikker på om du har krav på stipend? Da anbefaler vi at du leser denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer