Nå er det dyrere

- Vinmonopolet justerer prisene ut fra grossistenes nye pris.

PRISØKNING: Vinmonopolet setter opp prisen på flere tusen produkter. Foto: Reuters/NTB
PRISØKNING: Vinmonopolet setter opp prisen på flere tusen produkter. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka meldte VinPuls at flere tusen produkter på Vinmonopolet ville få en prisøkning 1. september.

Nå har prisendringen kommet. Til DinSide forklarer Vinmonopolet at de nesten har 35 000 produkter i sitt sortiment, og at en tredjedel får ny pris.

- Fredag 1. september justeres prisene på noen av varene våre. Prisøkningen er på gjennomsnittlig 1,6 prosent. Dette er et snitt beregnet ut fra alle våre aktive varer, der noen øker, noen reduseres og noen beholder prisen sin, forklarer kommunikasjonssjef Kristin Welle-Strand til DinSide.

- Mange grunner til prisøkningen

Welle-Strand informerer om at basisutvalget som treffer flest av forbrukerne har en gjennomsnittlig økning på 1,37 prosent. Basisutvalget står for cirka 85 prosent av salget.

- Grossistene og leverandørene har anledning til å justere prisene tre ganger i året: 1. januar, 1. mai og 1. september. Vinmonopolet justerer prisene ut fra grossistenes nye pris og eventuelle endringer i avgifter, sier kommunikasjonssjefen.

Hun fortsetter:

- Det er mange grunner til prisøkningen. Leverandører og importører til Vinmonopolet opplever, som de fleste andre, konsekvenser av kronekursen og økte priser generelt. Det kan være økte priser på råvarer, emballasje, etiketter og liknende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.