Ledige stillinger

- Nå er det gode jobbsøker-muligheter

Finn.no ser kraftig vekst i stillingsmarkedet. Vi gir deg gode råd, enten du er arbeidsledig og søker jobb, eller rett og slett vurderer et jobbytte.

GLEDELIG NYTT: De siste månedene har stillingsmarkedet tatt seg kraftig opp, og det er svært gledelig å se at det er mange muligheter for jobbsøkere innenfor en rekke ulike bransjer. Foto: Kristin Sørdal.
GLEDELIG NYTT: De siste månedene har stillingsmarkedet tatt seg kraftig opp, og det er svært gledelig å se at det er mange muligheter for jobbsøkere innenfor en rekke ulike bransjer. Foto: Kristin Sørdal. Vis mer
Publisert

Første halvår i år, altså fra januar til juni, har Finn.no sett en økning på nesten 50 prosent i antall stillingsutlysninger sammenlignet med samme periode i fjor.

Også sett opp mot samme periode i 2019, som ikke var et «corona-år», har det vært en økning på 14 prosent.

- Er du på jakt etter en jobb, er det ingen tvil om at det er gode muligheter nå, fastslår Christopher Ringvold, jobbanalytiker og leder for Finn.no Jobb, i en pressemelding.

Øker i flere bransjer

Hvis vi ser nærmere på bransjene med flest stillingsutlysninger på Finn.no første halvår 2021, er det økning innenfor flere områder:

  • Helse og omsorg øker med 28 prosent i antall stillingsutlysninger i 2021 sammenlignet med samme periode 2020, samt opp 38 prosent i forhold til 2019.
  • Bygg og anlegg har 51 prosent flere stillingsutlysninger i 2021 enn i fjor, og sju prosent økning mot 2019.
  • Industri og produksjon øker med 78 prosent stilliger i år sammenlignet med fjoråret, og 31 prosent opp mot i forfjor.
  • Butikk og varehandel har 62 prosent økning i stillingsutlysninger i forhold til 2020, samt 18 prosent økning sett mot 2019.
  • Barn, skole og undervisning øker med 46 prosent sammenlignet med samme periode ifjor, og 16 prosent opp sammenlignet med 2019.

Mange bransjer har en positiv oppsving nå, da særlig bransjer som tidligere har vært hardt rammet av nedstengingen, for eksempel restaurant-, mat- og utelivsbransjen og butikk- og varehandelsbransjen, ifølge Ringvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer