Nå er det nye regler som gjelder

Den nye markedsføringsloven trer i kraft i dag.

Nå er det nye regler som gjelder
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 1. juni gjelder ny markedeføringslov. Noe av bakgrunnen for den nye loven er EU-direktivet om urimelig handelspraksis og et generelt oppussingsbehov av lovverket.

Nytt i loven

Den nye markedsføringsloven inneholder en del endringer som vil påvirke deg som forbruker.

 • Tilgift blir tillatt: Kanskje det mest oppsiktsvekkende ved den nye markedsføringsloven er at tilgift nå blir tillatt. Med tilgift menes en tilleggsytelse (vare, tjeneste eller annet) som er knyttet til salget uten at det er en naturlig sammenheng mellom tingene du får. Du får med andre ord med noe på kjøpet. Dette har til nå ikke vært tillatt, men nå oppheves dette forbudet. Det stilles imidlertid krav om at det skal være enkelt for forbrukeren å beregne verdien av tilgiften, som er det du får på kjøpet.
 • Regler om telefonsalg: Såkalte "stumme opprigninger" er noe av det som blir ulovlig. Også telefonselgere får en tøffere hverdag. Selgernes ringetider blir begrenset ytterligere. Nå er telefonsalg kun tillatt mellom kl 09 og kl 21, og kun på hverdager.
 • Reservasjon mot gratis aviser: Du har tidligere kunnet reservere deg mot uadressert reklame. Nå kan du også reservere deg mot gratisaviser. Slik gjør du det
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer