Vinmonopolet

Nå er det salg igjen

Se hva du sparer mest på - i kroner og prosent.

SETTER NED PRISEN: 183 nye varer settes ned i pris i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SETTER NED PRISEN: 183 nye varer settes ned i pris i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planlagt en tur på Vinmonopolet i dag? Da kan det være verdt å ta med seg at mer enn 180 varer settes ned i pris, fra og med i dag.

Det er grossistene som setter prisen på varene, og de har anledning til å sette prisen opp tre ganger i året - og ned en gang i måneden, og her kan det være mye å spare.

Årsaken til kuttene kan være mange. Noen produkter har ikke solgt like godt som forventet, de kan nærme seg best før-dato, eller de må sluttselges fordi de skal ut av sortimentet, eller bytte leverandør.

Spar opptil 800 kroner

Kuttene varierer i størrelse, fra stusslige 1,80 kroner for en Stay Canned sparkling white wine (som settes ned fra 39,70 til 37,90 kroner) til 800 kroner for ei flaske sauternes Chateau d'Yqem. som settes ned fra 5299,90 til 4499,90 kroner.

På topplista over vin du sparer mest på, finnes det også viner for oss med litt mer edruelig prispunkt

Mer aktuelt er det kanskje å se hva du kan spare mest på - i prosent. Her er det også en hvitvin som topper listen, og den settes ned med mer enn 60 prosent. Fra 399,90 til 149,90 er det et lite kupp, men merk at dette kanskje ikke er vinen for alle. Med nesten 150 gram sukker per liter er det ikke å ta i å si at den er på den søte siden, og passer best til ost og søte desserter og kaker.
Her blir det kø

Er det noe som frister, kan det være smart å handle på nett i dag, spesielt om ditt lokale pol er blant spesialpolene for vin.

I dag slippes i underkant av 500 viner fra Burgund, hovedsakelig fra 2021-årgangen, en årgang med liten avling.

EN KOSTBAR DAG: Halvor Witsø Teslo kjøpte vin for 212 000 kroner under årets Burgund-slipp på Aker Brygge. Video: Trond Markus Gravdal. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Her vil det bli kvotering av enkelte varer, blant annet kan hver kunde bare kjøpe tolv flasker av kvotert vin. I tillegg er det ekstra restriksjoner på enkelte flasker, der man bare kan kjøpe en av hver type.