Selge bolig i 2021

Nå er det «selgers marked»

Lavt tilbud og stor etterspørsel gjør det gunstig å selge bolig flere steder i landet nå, men det er noen ting du bør tenke over før du publiserer boligannonsen.

«SHINE UP» FØR SALG - TENK SMART: Enten du skal selge boligen eller få lånet refinansiert, bør du velge oppussing som lønner seg for å heve boligverdien. Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første uka i 2021 er det 30 prosent færre boliger til salgs på landsbasis enn samme uke i fjor, ifølge Finn.no.

- Til tross for dette er det skyhøy trafikk på eiendom-sidene våre - den har økt med hele 38 prosent målt mot i fjor, sier produktsjef Jørgen Hellestveit i Finn Eiendom til Dinside.

- Dette indikerer at det kan bli høy konkurranse om de boligene som ligger på markedet, understreker han.

Like mye til salgs i Oslo som i hele Nordland

Hellestveit forteller videre at det er oslomarkedet som har størst nedgang boliger til salgs akkurat nå, men han håper og tror at dette tar seg opp utover våren.

I Nordland, Troms og Finnmark er boligmarkedet mest normalt for denne tida av året.

- Faktisk er det like mange boliger til salgs i Nordland som det er i Oslo akkurat nå - altså store regionale forskjeller, sier Hellestveit.

- Lite til salgs der folk vil bo

Daglig leder Terje Buraas i DNB Eiendom forteller at det fortsatt stort trykk i boligmarkedet. Det er solgt 2111 boliger siden sist onsdag mot 1511 samme dagene i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer