Nå er det slutt på glasuren

Generasjon Y får det sannsynligvis ikke så lett fremover.

Virkningene av finanskrisen gjør det sannsynligvis vanskeligere å være ung arbeidstaker. Foto: Colourbox.com
Virkningene av finanskrisen gjør det sannsynligvis vanskeligere å være ung arbeidstaker. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hele livet har de hørt at de er spesielle, de er opptatt av balanse mellom jobb og fritid, etikk og samfunnsansvar, er alltid tilgjengelige, har lyst til å få til ting, forventer positiv feedback, er selvsikre, optimistiske og motiverte – men vil helst ikke styre skuta selv, sa Carlo Duraturo, direktør Norden i Universum Global Student Surveys, på Årskonferansen ved Handelshøyskolen BI, for noen uker siden, ifølge DN.no.

Han snakker naturligvis om generasjon Y. Les saken på DN.no.

Torsdag kom de siste tallene fra Nav, og de lover hverken dessert eller glasur til denne generasjonen!

Jeg er selv født rundt midten av åttitallet, jobber i en relativt fremgangsrik nettavis, har utdanning fra privatskole og skled ganske greit inn på arbeidsmarkedet en helg etter siste eksamensfest.

Nå er situasjonen mindre rosenrød, og jeg er arbeidsledig etter februar. Jeg søker jobber, problemet er bare at den eldre generasjonen heller ikke har fast jobb lenger - men de har desto mer kompetanse. Menn mellom 20 og 29 år var den gruppen som hadde den sterkeste årsveksten i antallet ledige, med 86 prosent i januar. Kvinner mellom 20-29 år hadde en økning i ledigheten på 25 prosent i den samme perioden, ifølge Nav. Dette er altså Generasjon Y. Sa du attraktive arbeidstakere som forventer det beste? Jeg sier arbeidsledige unge mennesker som tar de jobbene de kan få. Arbeidsmarkedet er tøffere nå enn på lenge, arbeidsledigheten er og skal bli høyere, skal vi tro ekspertene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer