Nå er det smart å handle i Sverige

Men du bør skynde deg; det er slett ikke sikkert kursen holder seg lav lenge.

HARRYHANDEL? Vil du utnytte at svensk krone har blitt svakere etter dagens rentekutt, bør du skynde deg. Foto: COLOURBOX.COM
HARRYHANDEL? Vil du utnytte at svensk krone har blitt svakere etter dagens rentekutt, bør du skynde deg. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag justerte den svenske Riksbanken styringsrenten ned til null prosent, som umiddelbart påvirket den svenske kronen.

Vil du benytte deg av den gunstige kursen, bør du likevel være rask. Det er slett ikke sikkert den holder seg på dette nivået lenge.

Billig SEK

Ifølge DN.no falt svenskekronen umiddelbart i verdi mot norske kroner etter det overraskende kraftige kuttet i svensk styringsrente. Etter endt rentemøte kostet det 89,86 kroner for 100 svenske kroner.

Hva skal du svare på dette spørsmålet? Betale i norske eller svenske kroner?

Dette bekrefter Camilla Viland i DNB Markets.

- Den svenske kronen har svekket seg markert etter dagens rentekutt. Kortsiktig kan den svenske valutaen svekke seg ytterligere, forteller Viland til Dinside.

Vil ikke vare

At en rekke varer har lavere pris i Sverige, er det liten tvil om, men som Dinside har påpekt tidligere, spiller også kronekursen inn i regnestykket.

Vil du tjene på at svensk krone nå er svekket, gjelder det å skynde seg. For etter alt å dømme forblir ikke den svenske kronen lav.

- Over tid tror vi den svenske kronen skal styrke seg noe mot den norske kronen, forteller Viland.

Hun begrunner dette med at svensk økonomi gradvis tar seg opp, og at de forventer at inflasjonen skal stige. Samtidig forventer DNB Markets at veksttakten i norsk økonomi skal avta, spesielt som følge av lavere aktivitet i petroleumssektoren. Som en følge vil også ledigheten stige. Dette kan gi en svak norsk krone.

- Vår prognose for svenskekursen er 91 kroner for 100 svenske kroner om seks måneder. Det vil si at det er ingen stor bevegelse vi ser for oss, sier Viland.

En kikk på Norges Banks historiske oversikt over svenske valutakurser, viser at dette slett ikke er spesielt lavt. Går vi tilbake til perioden 2011/2012 var kursen nede på 84 norske kroner per 100 svenske.

Les også: Her selger de den nye, grønne colaen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer