Nå er kronan ekstremt billig

100 svenske kroner koster bare 77 norske.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden nyttår har den svenske kronen svekket seg kraftig. I forhold til norske kroner, har prisen på svenske kroner svekket seg mer enn 14 prosent siden årsskiftet.

Valutakalkulator

Selv om den svenske kronen har styrket seg noen få øre de to siste dagene, ligger svenskekronen på en bunnivå. Lite tyder på at den skal styrkes ytterligere de kommende dagene.

- Det er ikke lett å si noe sikkert om valutakurs for tiden. Vi er blitt overrasket over hvor kraftig den svenske kronen har blitt svekket, men vi kan heller ikke se noe som tyder på at den skal styrke seg mye, sier senioranalytiker Eric Bruce i Nordea Markets.

Samtidig sier han det er grunn til å tro at den norske kronen vil holde seg sterk.

- Jeg synes den norske kronen har klart seg bra gjennom uroen i markedet nå. Så lenge oljeprisen holder seg der den er nå, kan vi komme til å se en sterkere krone fremover, sier Bruce.

Så mye kan du spare

For noen dager sjekket DinSide hvor mye en kan spare på å handle en rekke varer på andre siden av grensen.

Se pristesten her >>

I pristesten forutsatte vi en kronekurs på 80,0. Nå har kursen sunket til cirka 77,5, noe som gjør at det er enda mer å spare på andre siden av grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer