Nå er kundene lei

Aksjonerer mot DnB NOR.

(Faksimile: DnBNOR.com)
(Faksimile: DnBNOR.com) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her har de 3.6 milliarder i overskudd siste kvartal, tjent noe enormt på en mulig innsiderhandel og fått en ubegripelig masse penger i krisehjelp fra staten (...) Til tross for dette velger DnB NOR å heve renta igjen - stikk i strid med hva de fleste andre banker gjør!

Det er mye som tyder på at folk begynner å bli lei somlingen til DnB NOR og andre storbanker som ikke tar oppfordringene til finansministeren og Norges Bank på alvor. Nå er det etablert flere protestgrupper på Facebook.

"DnB NOR flår deg, bytt bank!", er navnet på en av gruppene. "Boikott DnB NOR" er navnet på en annen, "DnB NOR - og NED" en tredje.

Årsaken til at DnB NOR-kundene er ekstra sinte, er at de fra i dag må betale 0,3 prosentpoeng mer på boliglånet sitt - til tross for at Norges Bank har kuttet styringsrenta med tilsammen 1 prosentpoeng (100 basispunkter) de siste fjorten dagene.

Sleipe banker lar renta stå

Forvirret?

15. september varslet DnB NOR at de ville sette opp renten på boliglån med 0,3 prosentpoeng med virkning fra 31. oktober. 6. oktober varslet banken et ytterligere rentehopp på 0,6 prosentpoeng med virkning fra 24. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer