NSB Bybil

Nå er NSB ByBil tilgjengelig Oslo

250 elbiler står klare. - En helt ny måte å bruke bil på, mener vårt søsternettsted Elbil24.

NSB STARTER ELBILLEIE: NSB skal fra nyttår starte tjenesten NSB Bybil, som skal leie ut elbiler for korttidsbruk. Ifølge DN er det elbiler av denne typen som skal leies ut: Renault Zoe. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
NSB STARTER ELBILLEIE: NSB skal fra nyttår starte tjenesten NSB Bybil, som skal leie ut elbiler for korttidsbruk. Ifølge DN er det elbiler av denne typen som skal leies ut: Renault Zoe. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser NSB at tjenesten ByBil nå er tilgjengelig i Oslo. 250 biler av typen Renault Zoe står plassert rundt om i Oslo, og bestillingen gjøres via appen Din ByBil som er tilgjengelig for iPhone og Android-enheter.

Les mer om hvordan tjenesten fungerer, lenger ned. Der vil du også finne lenke til testen som er foretatt av Elbil24.no.

– Din Bybil er en viktig brikke i NSB-konsernets satsing på å tilby kundene reiser hele veien fra dør til dør, ikke bare til og fra stasjonen eller holdeplassen, sier konserndirektør for mobilitet og reiseliv Synne Homble i NSB til NTB.

Dansk samarbeid

– Vi skal gi ytterligere insentiver for folk som er nære ved å kvitte seg med bilen sin, i tillegg ser vi et marked i forretningssegmentet som kan synes at det er mer hensiktsmessig enn drosje, sier sjef Espen Dyb Løvold for NSB Bybil AS til Dagens Næringsliv.

NSB inngikk i mars en intensjonsavtale med selskapet Green Mobility som tilbyr elektriske bybiler i København. Den formelle avtalen ble underskrevet i sommer.

Dette koster det

Konseptet med bildeling går ut på at kundene kan velge å betale per minutt, en hel dag eller 20 timer i måneden for å leie elbilene. En app viser til enhver tid hvor det står en ledig bil. Kunden kan deretter ta nærmeste bil, låse opp bildøra med appen og kjøre hvor som helst.

Når turen er over kan kunden parkere hvor som helst innenfor bysonen. Parkering er gratis. I Oslo vil parkeringssonen dekke området innenfor Ring 3, samt noen utvalgte områder lenger unna sentrum. Et team bedriver vedlikehold og lader bilene ved behov.

NSB Bybil AS har valgt Renault som leverandør av elbilen Zoe til prosjektet. Prismodellen er 5 kroner per minutt, 750 kroner for ett døgn, eller 20 timer i måneden for 1.499 kroner.

Andre liknende tjenester

Det finnes andre liknende tjenester, som Bilkollektivet og Hertz Bilpool.

Der har du flere ulike biltyper å velge mellom.

For leie av en elbil hos Bilkollektivet koster det i dag 39 kroner per time. Dagspris til og med fem dager koster 275 kroner per døgn, og over 5 dager koster det 350 kroner per døgn. I tillegg til døgnpris må du der betale 3,50 eller 2,50 kroner per kilometer, avhengig av hvor langt du kjører.

Hertz bilpool tar 79 kroner per time pluss 3 kroner per kilometer. Døgnleie er 799 kroner.

- Fungerer utmerket

Vårt søsternettsted Elbil24.no har allerede testet løsningen en rekke ganger de siste ukene. Konklusjonen er at den fungerer utmerket, på tross av noen barnesykdommer. Les mer her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer