Etteroppgjør for uføretrygd

Nå får 14 300 denne Nav-regninga

Mens 6340 får penger igjen.

OPPGJØRETS TIME: I slutten av oktober begynner Nav å sende ut etteroppgjør for uføretrygd, som betyr noen trygdemottakere får betalingskrav, mens andre får penger tilbake. Foto: NTB
OPPGJØRETS TIME: I slutten av oktober begynner Nav å sende ut etteroppgjør for uføretrygd, som betyr noen trygdemottakere får betalingskrav, mens andre får penger tilbake. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Dersom du mottar uføretrygd, blir denne beregnet og utbetalt utifra hvor mye inntekt du har oppgitt å ha ved siden av.

Viste skatteoppgjøret for 2020 at du tjente mer eller mindre enn beregningen som er brukt for uføretrygda di, vil du enten motta en etterbetaling fra Nav eller få et krav om tilbakebetaling.

Det er dette som er etteroppgjøret Nav gjennomfører i andre halvdel av oktober i år, hvor de kontrollerer inntektsopplysningene i skatteoppgjøret for å se om du har mottatt riktig beløp.

Drøyt 14 000 får ekstraregning

Liv Tove Espedal, fungerende avdelingsdirektør i Ytelsesavdelingen hos Nav kan fortelle at etteroppgjøret for de fleste uføretrygde er foretatt nå.

– Om lag 331 000 saker er behandlet, og for rundt 94 prosent av disse medfører ikke etteroppgjøret noen endring, verken etterbetaling eller tilbakekreving, sier Espedal til Dinside.

Etteroppgjøret for 2020 viser at …

  • … 6340 uføretrygdede får etterbetaling fra Nav - med et gjennomsnittlig beløp i underkant av 12 000 kroner
  • … og 14 300 uføretrygdede får vedtak om tilbakekreving - med et beløp på om lag 23 000 kroner i snitt

For mer informasjon, besøk Nav.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer