Skattemeldingen 2017

Nå får 62.000 personer med skattepenger til gode varsel om skattemotregning

Statens Innkrevingssentral kan dekke regninger og bøter du ikke har betalt med det du får igjen på skatten.

GJØR OPP GJELD: Har du ikke betalt NRK-lisensen, eller har gamle bøter liggende? Da må du være klar over at disse pengekravene kan dekkes med skattepenger du har til gode gjennom det som kalles skattemotregning. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
GJØR OPP GJELD: Har du ikke betalt NRK-lisensen, eller har gamle bøter liggende? Da må du være klar over at disse pengekravene kan dekkes med skattepenger du har til gode gjennom det som kalles skattemotregning. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Forrige uke ble de første av 62.000 forhåndsvarsel om skattemotregning sendt ut av Statens Innkrevingssentral (SI). Totalt er det snakk om krav for hele 5,7 milliarder kroner.

Dette kan være ubetalte NRK-lisenser, erstatningeskrav, misligholdte studielån og ubetalte bøter. SI kan skattemotregne hele 230 typer forskjellige krav.

Men, hva er egentlig skattemotreging? Hvis du har penger til gode på skatten, kan SI be Skatteetaten om å holde igjen disse pengene for å dekke ubetalte krav hos dem, altså gjennom det som kalles skattemotregning. Får du ikke penger igjen på skatten, vil du ikke bli skattemotregnet, forklares det på SIs nettside.

Du kan klage på skattemotregningen, men dette er først mulig etter at Skatteetaten har sendt brev om at pengene er trukket hos deg. Foruten SI, kan også Nav Innkreving og kemnerne kreve skattemotregning.

- Gunstig måte å bli kvitt gjeld

For å unngå skattemotregning måtte du gjort opp ubetalte kravene dine innen 15. mai. Finn Ola Helleberg, leder av SI, sier at de skjønner godt at det er ergerlig når du har tenkt å bruke skattepengene på andre ting, og i stedet må bruke dem til å dekke ubetalte statlige krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer