Strømstøtte desember

Nå får alle strømstøtte

Slik blir regninga for desember.

STRØMSØTTE: Nå er tallene klare. Slik blir regninga. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
STRØMSØTTE: Nå er tallene klare. Slik blir regninga. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2022 ble et historisk dyrt strømår for husholdningene i Norge, og verst ble det for innbyggerne i sør som i snitt betalte drøyt 260 øre per kilowattime inklusiv moms.

I Nord-Norge kunne innbyggerne stort sett glede seg over lave strømpriser, med et snitt på rundt 25 øre per kilowattime eksklusiv moms, men desember ble usedvanlig dyr for dem som bor i den nordligste strømregionen.

Såpass høye var prisene i nord at det også utbetales strømstøtte for desemberforbruket, der staten dekker snaut 28 øre per kWt med en grense på 5000 kilowattimer.

Dermed er det første gang at det utbetales strømstøtte i alle strømregioner i Norge.

Dyrt strømår

Med andre ord er det faktisk første gang siden strømstøtteordningen ble innført, at det gis strømstøtte i samtlige regioner.

For desember startet like dyrt som november avsluttet og lå en periode an til å bli årets dyreste måned, men fra 16. desember falt prisene nesten daglig.

Toppen var 13. desember. Da var dagssnittet 573 øre per kWt i de tre sørlige strømregionene, som har vært hardest rammet av de høye strømprisene i år. Dagssnittet i disse tre regionene var på sitt laveste 120 øre per kWt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.