Strømstøtte desember

Nå får alle strømstøtte

Slik blir regninga for desember.

STRØMSØTTE: Nå er tallene klare. Slik blir regninga. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
STRØMSØTTE: Nå er tallene klare. Slik blir regninga. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2022 ble et historisk dyrt strømår for husholdningene i Norge, og verst ble det for innbyggerne i sør som i snitt betalte drøyt 260 øre per kilowattime inklusiv moms.

I Nord-Norge kunne innbyggerne stort sett glede seg over lave strømpriser, med et snitt på rundt 25 øre per kilowattime eksklusiv moms, men desember ble usedvanlig dyr for dem som bor i den nordligste strømregionen.

Såpass høye var prisene i nord at det også utbetales strømstøtte for desemberforbruket, der staten dekker snaut 28 øre per kWt med en grense på 5000 kilowattimer.

Dermed er det første gang at det utbetales strømstøtte i alle strømregioner i Norge.

STRØMBRUDD: Kommer du ofte til hytta og er usikker på om maten i fryseren fortsatt er holdbar? Da bør du ta en titt på denne videoen! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dyrt strømår

Med andre ord er det faktisk første gang siden strømstøtteordningen ble innført, at det gis strømstøtte i samtlige regioner.

For desember startet like dyrt som november avsluttet og lå en periode an til å bli årets dyreste måned, men fra 16. desember falt prisene nesten daglig.

Toppen var 13. desember. Da var dagssnittet 573 øre per kWt i de tre sørlige strømregionene, som har vært hardest rammet av de høye strømprisene i år. Dagssnittet i disse tre regionene var på sitt laveste 120 øre per kWt.

Under kan du for øvrig se hva strømprisene var i snitt i 2022. Prisene i sør, øst og vest var såpass like at de er slått sammen til én graf.

Dette dekker staten

Som nevnt må snittprisen overstige 70 øre, eksklusiv moms, per kWt for at du skal motta strømstøtte for måneden. Strømstøtte gjelder også bare for et forbruk inntil 5000 kWt, så alt over 5000 kWt får du ikke støtte for.

Slik blir strømstøtten for desember:

Slik blir regninga

Under kan du plotte inn detaljer om ditt forbruk og se hvordan sluttregninga for desember vil se ut. Kalkulatoren beregner også nettleie ut fra den nye nettleiemodellen og støtter fastpris om du er så heldig å ha det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer