Betale med Vipps

Nå får alle Vipps-brukere pengene rett på konto

Endringer i Vipps gjør at du får pengene på konto straks, uansett hvilken bank du bruker.

NÅ FÅR DU PENGENE RETT PÅ KONTO: Tidligere har det kun vært kunder med konto i DNB som har fått pengene rett på konto etter betaling med Vipps - men innen uke 17 skal dette gjelde for alle Vipps-brukere, uavhengig av bank. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NÅ FÅR DU PENGENE RETT PÅ KONTO: Tidligere har det kun vært kunder med konto i DNB som har fått pengene rett på konto etter betaling med Vipps - men innen uke 17 skal dette gjelde for alle Vipps-brukere, uavhengig av bank. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet at DNB har jobbet med en avtale med bankenes betalingstjeneste Nets, for å åpne opp for at alle kunder skulle kunne få Vipps-penger rett på konto.

Og nå skjer det:

Gjennom Straksbetaling sendes penger på sekundet mellom brukere, uavhengig av hvilken bank man har.

3 av 4 har det på plass til påske

− At Straksbetaling nå er en mulighet er en direkte konsekvens av at store deler av bank-Norge står sammen om Vipps. Derfor spiller det ingen rolle om du vippser til noen som har samme bank som deg eller ikke, pengene kommer inn på konto umiddelbart uavhengig av det, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Tidligere har det kun vært mulig å sende penger så raskt mellom hverandre dersom man tilhører samme bank. Dette var en av tingene Vipps ønsket å endre da de ble et eget selskap høsten 2017, og fikk med seg store deler av de norske bankene som eiere eller partnere.

Norske bankkunder er blant de aller første i verden som får muligheten til å ta i bruk denne tjenesten.

Vipps melder at utrullingen skjer i puljer, og at nesten alle norske bankkunder skal ha tjenesten tilgjengelig innen uke 17 - som er 23. til 29. april.

Selv om ikke alle bankene har rullet ut tjenesten til påske, er den ifølge Vipps tilgjengelig for 3 av 4 vippsere når vi går inn i påsken.

Du må åpne for kontotrekk

Dersom du ønsker å ha straksbetaling tilgjengelig fra Vipps, må du imidlertid gjøre en liten endring i Vipps-kontoen din.

For at Straksbetaling skal fungere, må nemlig betalingen gjøres rett fra kontoen din - og ikke fra bankkortet, som tidligere.

Vipps melder at du fortsatt kan velge selv om du vil vippse fra kort eller konto, men velger du kontoen din skjer altså overføringen på sekundet.

De skriver også at alle som tar i bruk Straksbetaling er BankID-verifisert, slik at all informasjon som ligger i profilen er sikret.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer