Nav

Nå får disse ekstra penger

Første utbetaling med nytt beløp kommer i løpet av mars, informerer Nav.

ENDRING: Fra 20. mars utbetales den økte pensjonen for enslige minstepensjonister. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
ENDRING: Fra 20. mars utbetales den økte pensjonen for enslige minstepensjonister. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar ble det kjent at enslige minstepensjonister får økt pensjon fra 2023. Nå informerer Nav om at første utbetaling med nytt beløp er like rundt hjørnet.

- Første utbetaling med nytt beløp kommer i løpet av mars. Etterbetalingen fra januar kommer samtidig. I noen tilfeller kan det ta noe lengre tid, skriver etaten.

Nav legger til at alderspensjonen utbetales 20. mars, samt at man finner informasjon om de økte satsene på deres hjemmeside.

- Økningen i pensjonen vil variere, og avhenger blant annet av trygdetid og når du er født, skriver Nav videre.

Økt pensjon for enslige minstepensjonister er ikke den eneste nye satsen i mars. I begynnelsen av måneden økte satsene for barnetrygd, som resulterer i utvidet sats og økt småbarnstillegg.

- Endringen betyr at du får mer utbetalt i barnetrygd hver måned, skrev Nav tidligere i mars.

Videre informerte Nav om at de fleste vil få utbetalt barnetrygden med de nye satsene 31. mars, og at hvis du ikke får utbetalt den nye satsen i mars, vil du få etterbetalt pengene innen utgangen av juli.

- Rett til særfradrag for enslig forsørger avvikles fra mars 2023, samtidig som satsen for utvidet barnetrygd øker. Skattekortet for 2023 har tatt hensyn til dette, opplyste Nav videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer