Nå får du automatisk frikort

Etterlengtet ordning starter i dag.

NY ORDNING: Fra i dag slipper du å sende inn dette kortet for å motta frikort.  Foto: DinSide
NY ORDNING: Fra i dag slipper du å sende inn dette kortet for å motta frikort. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kan personer med høye sykdomsutgifter endelig juble. Den gamle frikortordningen skrotes til fordel for et modernisert og automatisk tjeneste, som skal sørge for at syke ikke betaler mer enn de må for medisiner og andre legeutgifter.

Inntil i dag har hver enkelt måttet føre opp alle egenandeler på et eget kort. Når egenandelstaket var nådd, måtte du selv sende inn egenandelskortet og eventuelle kvitteringer til Nav for å få tilsendt et frikort, som gir deg fritak fra å betale egenandeler på videre sykdomsbehandling i det inneværende året.

Som DinSide har skrevet tidligere, har ordningen blitt kritisert fordi den er vanskelig, tungvinn og utdatert, og fordi mange syke sannsynligvis betaler langt mer enn de må, fordi de ikke sender inn egenandelskortet etter at taket er nådd.

Alt skjer automatisk

Den nye ordningen innebærer at et frikort automatisk blir sendt hjem til folkeregistrert adresse, når du har betalt 1.840 kroner i egenandel. Ordningen med automatisk frikort gjelder altså innenfor egenandelstak 1.

Det skal ta inntil tre uker fra du har passert beløpsgrensen på 1.840 kroner til du mottar frikortet i posten. Betaler du mer i mellomtiden, vil disse pengene bli tilbakebetalt automatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer