Nå får du baksmell

LÅN: Lavere rente på boliglånet gir mer penger i lommeboka. Men pass på at du ikke brenner deg. Har du mye i lån må du justere skattetrekket for å unngå baksmell neste år.

Publisert
Sist oppdatert


Du får ingenting gratis. Lavere lånerente gir nemlig også kutt i rentefradraget. Moralen er enkel: Hvis du ikke passer på nå vil du få baksmell neste år.

I følge Skattebetalerforeningen vil du med rundt 2 millioner i lån ligge an til å få en lettelse i renteinnbetalingen på 20.000 i år. Gode nyheter for lommeboka selfølgelig, men ikke glem at 5.600 av disse 20.000 vil forsvinne i form av mere skatt. Du må med andre ord justere skattetrekket, eller i det minste sette av penger til å dekke baksmellen.

Du og staten deler regningen

Fradrag for renteutgifter reduserer skatten din med 28 prosent. Av dine renteutgifter betaler du 72 %, og staten 28 %. Når rentesatsen går ned, går også rentefradraget på selvangivelsen ned. Dette medfører at grunnlaget for beskatning blir høyere, og dette gir økt skatt.

Kilde: Skattebetalerforeningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer