Nav

Nå får du mer

Ytelsen økes med 200 kroner i måneden.

ØKNING: Utbetaling av barnetrygd har blitt høyere. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
ØKNING: Utbetaling av barnetrygd har blitt høyere. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember bekreftet Bjørnar Refsland, rådgiver i barne- og familiedepartementet, til DinSide at regjeringen hadde vedtatt at barnetrygden for barn over seks år skulle økes.

Nå innføres økningen.

- Ordinær barnetrygd for barn over seks år øker med 200 kroner i måneden. Utbetalingen du får i morgen blir da 1 510 kroner, skrev Nav på tirsdag.

Dermed blir den nye årlige utbetalingen 18 120 kroner. Hvis man har delt bosted blir den ordinære barnetrygden på 755 kroner per måned.

Det er også blitt innført andre endringer i januar. Det er ikke lenger tre ventedager på dagpenger. Dette vil erstattes med en egenandel som trekkes i forbindelse med utbetaling av dagpenger.

- Egenandelen beregnes når en person får innvilget en ny periode med dagpenger. Beløpet beregnes individuelt, og tilsvarer 3 ganger det beløpet en dagpengemottaker har rett til per dag. Det stilles ikke krav til hvor raskt egenandelen må være nedbetalt, skrev Nav tidligere i januar.

Ektefelletillegget og barnetillegget til alderspensjon fases ut.

- Ektefelletillegget blir redusert. Det nye beløpet for fullt ektefelletillegg blir 33 prosent av 25 prosent av minste pensjonsnivå med høy sats. Det nye beløpet for fullt barnetillegg til hvert barn blir 33 prosent av 20 prosent av minste pensjonsnivå med høy sats.

Les alt om de økte satsene og ytterligere endringer her.