Nå får du sexleketøy på super'n

Melk, egg, brød – og en vibratorring, takk.

Publisert
Sist oppdatert
Salget av sexleketøy tilsier at det er stor eksperimenterings-vilje i befolkningen.


Nå kaster også dagligvarehandelen seg inn i kampen om å tilby produkter som øker nytelsen og sikkerheten. Fra mai kan kunder over hele landet få kjøpt Good Vibrations, en pakke med forskjellige kondomer og en vibratorring for gutta.

- Dette er først og fremst en kondomlansering for å sette litt ekstra fokus på kondombruk. Men som litt ekstra krydder og for å gjøre det ekstra hyggelig å kjøpe kondomer, har vi lagt ved en vibratorring, forklarer Tone Berit Lintho, daglig leder i RFSU Norge til DinSide Helse.

Les også: En hjelpende hånd i senga

Lege og sexolog Kjell-Olav Svendsen mener sexleketøy er et positivt bidrag til å holde gnisten og spenningen oppe i parforholdet.

- Halvparten av den norske befolkningen bruker sexleketøy, både alene og sammen med partner, og det er derfor ingen grunn til å gjemme det bort i spesialbutikker, sier han.

Godt for begge parter

Pakkene vil bli tilgjengelige i alle de salgskanalene som RFSU vanligvis bruker. Det vil si at du kan finne dem både hos Spar, Meny, Ultra, Joker, Rema 1000, utvalgte ICA-butikker, Mega, OBS og 7-eleven.

Nå får du sexleketøy på super'n


Hver pakke inneholder seks kondomer i tillegg til en vibratorring, og vil koste mellom 85 og 90 kroner, ifølge Lintho.

Les også: Dette koster hyrdestunden deg

Ringen er ment å skulle stimulere begge parter. Mannen setter den på penis og en av og på-knapp regulerer vibreringen. På midten av ringen er det en forhøyning som også skal kunne stimulere klitoris, forklarer hun.

Halvparten leker i senga

En nordisk undersøkelse gjennomført på vegne av RFSU viser at nordmenn er lekne på soverommet. Så mange som fem av ti har ett eller flere sexleketøy hjemme, og flesteparten bruker det ukentlig.

- Vi vet at nordmenn er lekne på soverommet. Salget av sexleketøy tilsier at det er stor eksperimenteringsvilje i befolkningen, mener Lintho.

Kondomer ble lansert i dagligvarehandelen i 1973, og å kjøpe dem der ble forbundet med tabu. Nå er det langt mindre flaut å kjøpe kondomer i butikken, men nordmenn er fortsatt ikke flinke nok til å beskytte seg.

- Med en vibratorring i pakken kan det bli enda mer ufarlig og kanskje til og med en snakkis, håper Lintho.

- Vurderer dere også å innføre andre sexleketøy i dagligvarebutikken dersom dette viser seg å være en suksess?

- Vi har ingen umiddelbare planer, men hvis dagligvarehandelen vil ha det, så er vi klare, sier Lintho.

Hva kan du om kjønnssykdommer? Ta testen her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer