Nordnets nye sparebot

Nå får du tilgang til «proffenes» spare-robot

Forbrukerrådet mener det er grunn til å tro at denne roboten utfører tjenester som ikke alle autoriserte medarbeidere som selger fond ville vært i stand til å utføre.

AVANSERTE SPARERÅD: For første gang får vanlige norske sparere tilgang til forvaltningsløsninger som tidligere har vært forbeholdt proffene. Nordnet ønsker å utfordre de tradisjonelle rådgivnings- og forvaltningsmiljøene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
AVANSERTE SPARERÅD: For første gang får vanlige norske sparere tilgang til forvaltningsløsninger som tidligere har vært forbeholdt proffene. Nordnet ønsker å utfordre de tradisjonelle rådgivnings- og forvaltningsmiljøene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er kun få dager siden Dinside skrev om sparoboter sist, men nå er det kommet en nyhet som gjør dem verdt å nevne igjen.

Nordnet lanserte nemlig en ny sparebot i går som del av en spareløsning. Konseptet bygger på moderne kapitalforvaltning i samarbeid med den internasjonale investeringsbanken J.P. Morgan, i kombinasjon med en digital rådgivningsmodell utviklet av Nordnet.

– Med dette gir vi norske sparere et moderne produkt som gjenspeiler de siste trendene innenfor kapitalforvaltning, samt tilgang til en type forvaltning som tidligere ikke har vært tilgjengelig for vanlige norske sparere, sier daglig leder Anders Skar.

Før du kan investere i den nye spareløsningen, må du besvare spørsmål knyttet til blant annet finansiell kunnskap, erfaring, risikovilje og sparehorisont digitalt.

Trolig for de avanserte sparerne

Jorge Jensen, fagdirektør for finans i Forbrukerrådet, uttaler seg med forbehold, siden han ikke har testet roboten selv, men mener det er relativt åpenbart at denne roboten er for den avanserte delen av kundegrunnlaget for Nordnet.

- Det er også grunn til å tro at spareroboten utfører tjenester som ikke alle autoriserte medarbeidere som selger fond ville vært i stand til å utføre, sier Jensen til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer