Nå får Homer helse-tyn

Bart og Homer kritiseres. De oppmuntrer til røyking.

Populære TV-serier kan påvirke barn i negativ retning (fotomontasje: Colourbox.com og All over Press).
Populære TV-serier kan påvirke barn i negativ retning (fotomontasje: Colourbox.com og All over Press). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-en har i lang tid vært utsatt for mye kritikk fordi forskning viser at den kan føre til atferdsproblemer hos barn, i tillegg til dårlige aktivitetsmønstre og svakere karakterer på skolen. Mange mener også at det er en sammenheng mellom økt medieforbruk og overvekt hos barn.

Noen tror barn kan bli avhengige av videospill.

Les også:TV-titting skader barnaTV-slaver husker dårligLærer sex av TVFjortisser er dummere enn førTV-forbud for småbarnSer seg syke

Nå viser det seg at populære TV-serier også kan påvirke barn i negativ retning. Barn som ser mye på The Simpsons, vil for eksempel bli oppmuntret til å begynne å røyke. Det kommer fram i en ny studie ved University of Sydney.

En gjennomgang av en rekke episoder viser at røyken er en velbrukt ”rekvisitt” i den kjente serien.

Mye røyk

Dr. Guy Eslick har gjennomgått de 18 første sesongene av The Simpsons, som tilsvarer rundt 400 episoder. Han fant at røyking var med i bildet 795 ganger.

Røyken var skildret på en negativ måte rundt 35 prosent av gangene, på en positiv måte rundt 2 prosent av gangene og på en nøytral måte cirka 63 prosent av gangene, ifølge det amerikanske helsenettstedet News Medical Net.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer