Nå fjernes barna fra skattesøket

- Kjente ikke til problemstillingen, sier statssekretæren.

Noen personer vil ikke lenger være å finne i skattelistene som blir offentliggjort den 21. oktober. Foto: Per Ervland
Noen personer vil ikke lenger være å finne i skattelistene som blir offentliggjort den 21. oktober. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev vi om hvordan de offentlige skattelistene indirekte røper hvem som er under Barnevernets omsorg . Nå lover Finansdepartementet at dataene skal fjernes.

- Vi kjente ikke til denne problemstillingen før dere tok kontakt med oss i forrige uke, og vi er glade for at vi ble gjort oppmerksomme på dette, sier Geir Axelsen, statssekretær i Finansdepartementet, til DinSide.

Nå sørger departementet for at Skatteetaten rekker å rydde opp i listene for likningsåret 2008, som offentliggjøres 21. oktober.

- Barn under 13 år vil forsvinne helt fra listene. Disse barna skal det ikke være mulig å identifisere gjennom skattelistene, sier Axelsen.

Prosessen for personer som er mellom 13 og 16 år, er noe mer komplisert fordi barn fra 13 år og oppover som tjener penger, etter reglene skal liknes.

- Skatteetaten vil gå gjennom den typen opplysninger som kan bidra til å identifisere fosterbarn i denne aldersgruppen, og også disse vil bli fjernet fra de offentlige listene, sier Axelsen.

Ikke intensjonen med listene

Skatteetaten fjerner opplysningene fordi denne typen identifikasjon aldri har vært intensjonen med skattelistesøket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.