Nå flår strømleverandøren deg

Når det er prisfall i grossistmarkedet, tjener strømselskapene store penger på å være trege med å sette ned sine priser. Nå faller prisene sterkt - sjekk om DIN leverandør følger opp!

Publisert

Bankene, og særlig de store, gjør akkurat det samme når rentene i markedet faller: De venter så lenge som mulig med å sette ned rentene. Når kundene begynner å bli utålmodige og be om rentenedsettelse, sender de et brev hvor de varsler rentenedgang om et par måneder.

I strømmarkedet er det nesten likedan. Den kalde vinteren har helt uteblitt i år. Det har vært mildt og relativt fuktig, slik at det allerede før vårflommen er god fylling av magasiner, stor produksjon og lite forbruk.

Prisen i grossistmarkedet på kraft, den prisen som noteres på kraftbørsen Norpool på Lysaker i Bærum, har falt sterkt de siste dagene.

Svært mange e-verkt har da også varslet om prisnedsettelse, de fleste fra 6. mars.

Om du skal bytte strømleverandør, rekker du uansett ikke å gjøre dette før 6. mars. Det er derfor denne fremtidige prisen som er relevant ved bytte av leverandør.

Under har vi regnet ut strømprisen til alle de over 40 nasjonale leverandørene av strøm, og også beregnet hvor stor forskjell det er på prisen mellom den billigste, som i dag er Hurum kraft, og den dyreste, som er BKK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer