Nå følger bankene etter

To storbanker har bestemt seg for å kutte rentene.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går satte Norges Bank ned styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, til 1,25 prosent. Og det kan virke som om landets største banker ikke helt var forberedt på rentenedsettelsen, for bare én bank, Skandiabanken, kunne melde om kutt i rentenivåene sine i timene etter rentemøtet.

Under tre prosent

Nå melder landets største banker at de gir etter, og følger rentekuttet til Norges Bank. DnB NOR kutter rentene på innskudd og utlån med 0,25 prosentpoeng, der beste boliglånsrente innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget vil bli 2,85 prosent. De nye rentebetingelsene vil gjelde fra 24. juni for nye lån. For eksisterende lån og innskudd gjelder de nye vilkårene fra 27. juli.

- Nivået på pengemarkedsrentene er en av faktorene som bestemmer våre innlånskostnader. Vi har lovet å være raskt ute med å redusere renten når situasjonen tillater det, uttaler konstituert konserndirektør for Personmarked i DnB NOR, Jarle Mortensen.

Nordea vil også være med på renteleken, og setter ned rentene med 0,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente blir etter reuksjonen 2,90 prosent på lån på to millioner til Frdel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer