Statsbudsjettet 2020

Nå forsvinner 350-kronersgrensa

Regjeringen foreslår å fjerne avgiftsfritaket ved import av varer med verdi under 350 kroner.

KRITIKK: Forslaget om å innføre et tollfritak på opptil 3.000 kroner er tidligere møtt av sterk kritikk fra handelsbransjen.
KRITIKK: Forslaget om å innføre et tollfritak på opptil 3.000 kroner er tidligere møtt av sterk kritikk fra handelsbransjen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjerningen av 350-kronersgrensa og de nye reglene innebærer blant annet at ansvaret for moms legges på den utenlandske nettbutikken.

De nye reglene skal i utgangspunktet gjelde fra 1. april.

- Det er viktig at vi får på plass et system for beregning og betaling av avgift ved privatimport som er effektivt, og som sørger for lavest mulig gebyr for forbrukerne. Ordningen vi foreslår, er et godt svar på dette, sier finansminister Siv Jensen (FrP) i en pressemelding.

- Med dette fjernes konkurranseulempen norske butikker har hatt fordi handel for småbeløp over nett har sluppet avgifter. Nå fjernes fritakene. Det bør norsk næringsliv være godt fornøyd med. Med forslaget vil blant annet sjokolade, godteri og mineralvann kjøpt på nett fra utlandet bli avgiftslagt fra første krone, hevder finansministeren.

- Det er svært gledelig at regjeringen endelig fjerner momsfritaket på nettimport under 350 kroner. Dette vil skape nye, norske arbeidsplasser, sier Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel i en pressemelding.

Samtidig er Virke skeptisk til tollfritaket som innføres når 350-kronersgrensa forsvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.