Nå forsvinner minstebeløpet

Nye regler skal gjøre kredittkortgjelden mer forståelig for kortbrukerne.

Det skal bli enklere å forstå hvor mye gjeld man har, og hva kredittkortet faktisk koster å bruke. Foto: COLOURBOX.COM
Det skal bli enklere å forstå hvor mye gjeld man har, og hva kredittkortet faktisk koster å bruke. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken varslet Finanstilsynet at de har fastsatt nye retningslinjer for fakturering av kredittkortgjeld. For brukere av kredittkort betyr dette blant annet at det ikke vil bli ført opp et minstebeløp for avdrag på fakturaen hver måned.

Det er et skritt i riktig retning.

– Vi har ment at feltet der beløpet nå står, bør være tomt, slik at det blir et aktivt valg for forbrukeren å bestemme hvor mye som skal betales. Nå er dette blitt regelen, skriver Jorge Jensen, fagdirektør for Finans i sin blogg på Forbrukerrådets nettsider.

>> Ikke lenger "lån på dagen"

Minstebeløpet forsvinner

Fram til i dag har alle kredittkortutstedere operert med et beløp som du skal betale inn hver måned dersom du har brukt kortet. Det ikke alle er klar over, er at dette beløpet bare er en brøkdel, gjerne to-tre prosent, av det du faktisk har brukt. Altså bør du betale inn langt mer enn det de krever.

– Vi ser at forbrukere kan unngå store utgifter ved å betale unna kredittkortgjeld innen forfallsfrist. Når fakturaene kommer ferdigutfylte med minimumsbeløp, er det lettere for forbrukere å opptre på en ikke-optimal måte. Det beste hadde vært ikke å ha minimumsbeløp, for da tvinges forbrukeren til å tenke over hva hun eller han kan betale, har Jorge Jensen i Forbrukerrådet uttalt til DinSide tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer